N900'ün iki diski de Pr 1.3 yüklü

15 cevap [Son gönderi]
raaad

Çevrimdışı
Yeni Kullanıcı
Katıldı: 17/09/2011
Gönderiler:
Karma: 16

N900'ün iki diski de Pr 1.3 yüklü

Selam sevgili ustalar!

N900 bir yıldır çalışmıyor. sitedeki tüm yorumları yönergeleri okudum uyguladım.daha önceleri servisinden bir kaç defa yazılım tamiratı denemeleri oldu. ama kimse beceremedi.Sizin yönergelerinizle Pr 1.3 ü yüklüyorum ama telefonun iki diski de Pr 1.3 yüklü görünüyor.dolayısı ile ikinci disk görünmüyor,kameralar çalışmıyor.Sorun çözülür diye RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin i yüklemeye çalışıyorum olmuyor. bazen %20 format işlem yapıyor, bazen de hiç yapmıyor.sürekli hata oluyor.win 7 win xp de aynı şeyleri yaptım gene aynı gene aynı. asıl sistem diskine istediğim sürümü yüklüyorum. ikinci diske bir kere Pr 1.3 yüklenmiş, bir türlü silinemiyor.vanilla'nın diğer versiyonlarını da denedim, olmadı. bilgisayarda disk 1 disk 2 olarak görünüyor medya yok uyarısı ile format atılmıyor. 32 Gb lık diske nasıl format atacağım tüm bilgilerimi kullandım. dos ortamı komutları da işe yaramadı. böyle bir sorunla karşılaşan var mı? buna benzer bir sorun vardı kamera açılınca "Not enough memory to open camera(Kamera açmak için bellek yeterli değil)" yazısı çıkıyor. Acaba N900 32 Gb.'lık diskini Bellek olarak mı kullanıyor ki böyle uyarı veriyor? "Not enough memory to open camera" uyarılı hatayı sitedeki ustanın biri formatla halletmiş. Benim sorun ise iki diske de Pr 1.3 yüklü olması.Bu nasıl halledilir? iki haftadır bu sorunu çözeceğim diye uğraşıyorum. atladığım bir yer kalmadı.Eminim. Ama bir yolu vardır elbet.

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

MysD

MysD kullanıcısının resmi
Çevrimdışı
MeeGo Şövalyesi
Katıldı: 24/06/2010
Gönderiler:
Karma: 1003
iki disk derken nasıl iki

iki disk derken nasıl iki disk görünüyor, biri hafıza kartı olmasın onlardan, normalde hafıza kartı takılı olduğunda pc ye bağladığın zaman Mass stroge modunda iki disk gibi görünür.

formatlama işlemini "ucahmetuc" arkadaşın anlattığı "Kodlarla uğraşmadan Hard Format atmak ya da sadece PR1.3ü yüklemek" işlemi yaptın mı?

Bu işlem olmadıysa, Manuel olarak format atma işlemleri vardı PC deki CMD ekranında kodlarla yazyazarak, o işlemleri denedinmi?

"Not enough memory to open camera" hatası Root alanı için ayrılmış kısımın dolmasından kaynaklanıyor, bu alanı boşatma şansın yok, formatlama işlemi yapman gerekiyor, tabi formatlamayı yapabilirsek düzelecek.

Telefonun açılıyormu şuanda peki, anlatımana göre açılıyor gibi görünüyor, uygularında "Conky" uygulaması yüklümü değilse onu yükleyip aç ve ekran görüntü çıktısını buraya koyabilirmisin, ekran görüntüsünü almak için N900'ün klavyesinden CTRL + Shift + P tuşlarına basarakta alabilirsin "Shift" tuşu klavyenin sol en altındaki yukarı doğru beyaz ok.

.
sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ؛ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐs

raaad

Çevrimdışı
Yeni Kullanıcı
Katıldı: 17/09/2011
Gönderiler:
Karma: 16
Telefonu aldım alalı

Telefonu aldım alalı kendiliğinden rest atıp duruyordu. Yazılım güncellemesi yapınca düzelir gibi oldu.Türkçe yama yapalım, bir kaçta program yükleyelim derken.Telefon açılmaz oldu. telefon açılır gibi oluyor ekran logosu yanan ışıklar gelirken tekrar kapanıp açılıyordu. Nokia servisine gönderdim. Beceremediler, üstelik içndeki 32 GB lık disk de görünmüyordu.Nasıl etmişler ise disk görünmüyordu. En son sizin sitedeki yönergelerle bir format attım.içindeki disk görünür hale geldi.Fakat yeniden kapanıp açılmalar bir türlü gitmedi.Simgeler görünmez oldu.Bir defalığına "RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin"'i kurabildim. Sonra "RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM" kurayım dedim. Ne olduysa ondan sonra oldu.telefonun 32 GB lık diski işlevsel değil.Telefonun içinde Memory özelliklerinde Device olarak iki disk görünüyor. ikiside yaklaşık %20 boş(Telefonda iki disk mi var bilemem, 32 GB lık bir bölüm ve zannediyorum 250 mb lık bir Room kısmı var .ya da bir diskte Rom ve flash disk bölümü mü var? Her neyse telefon açıkken Pc ye bağlıyken iki çıkarılabilir disk olarak görünüyor.formatlamak istediğimde "medya yok" diyor.Telefonumda hariçten mini disk takılı değil.taktığım zaman telefon tanıyor. yedek kart takmadığım halde disk 1 ve disk 2 diye bir görüntü var. ikisinde PR 1.3 yüklü olmasını ise "HP storage usb disk" programı ile format atabilir miyim derken farkettim.. İki diskin etiketi de disk 1 PR 1.3 ve Disk 2 PR 1.3 olarak tanımasından bu kanıya vardım.
Telefona her denemede "RX-51_2009SE_20.2010.36-2_PR_COMBINED_MR0_ARM" adlı ve benzer versiyonları kurabiliyorum. ama "RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM" isimli ve benzer versiyonları kuramıyorum.bir defasında %60 lık bir kurulum oldu, bir defasında da %20...Telefona yeni batarya aldım nafile..Batarya yerine kesintisiz şarz bağladım gene olmadı. RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM" ı kurarken hep telefon kısa sürede açılmaya başlayıp "U" modundan çıkıyor.

Telefonum PR 1.3 kurulalı sorunsuz açılır ve çalışır oldu.Ama problem kamerayı kullanamıyorum. bir de 32 Gb lık hafızayı kullanamıyorum.

"Conky" uygulamasını kurmadım.Kurunca ekran görüntüsünü alıp burada göstermeye çalışacağım. İlginiz için teşekkür ederim.

MysD

MysD kullanıcısının resmi
Çevrimdışı
MeeGo Şövalyesi
Katıldı: 24/06/2010
Gönderiler:
Karma: 1003
Bu vereceğim linkteki

Bu vereceğim linkteki formatlama işlemini daha önce yaptınmı http://www.meegoturkiye.org/dokumanlar/nokia_n900_ile_hard_format yapmadıysan orayı bi incele ve yapacağın zaman atlamadan dikkatli birşekilde yap.

Kamera sorunu için ise bu alttaki kod da yazılanları xterminal penceresinde gir.
Yanlız telefonda önemli bierşeyin varsa (rehber, resim, bir not, yada dosya) vs onları pc ye yedek al önce, daha sonra bu kodları bir dene.

(rootsh paketi yuklu olmalı önce, depodan kurabilirsin)

x-terminali aç
root
umount /home/user/MyDocs
fsck -a /dev/mmcblk0p1

(islem bitene kadar bekle, bitince)
sistemi yeniden başlat

Bu arada Conky çıktısını da verirsen ona görede bir işlem yapabiliriz.

.
sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ؛ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐs

raaad

Çevrimdışı
Yeni Kullanıcı
Katıldı: 17/09/2011
Gönderiler:
Karma: 16
Selam Sevgili MysD! Bir

Selam Sevgili MysD!

Bir yıldır yatan telefon, yönergelerinizle ayağa kalktı.ÇOk teşekkür ederim.

Telefona format atılamıyordu. Telefon açılıyor fakat, 32 GB lık diski görülmüyordu.

yönergelerinize göre "rootsh" u kurdum sonra "conky" kurdum.Ardından

"x-terminali aç
root
umount /home/user/MyDocs
fsck -a /dev/mmcblk0p1

(islem bitene kadar bekle, bitince)
sistemi yeniden başlat"

Yönergelerinizi uyguladım. Birinci açılışta bir şey değişmedi. Sonra sim kartı taktım. Telefonu bir kaç kez açıp kapattım. "conky" çalıştırdım. sonra kamerayı açtım. otomatik olarak şebeke isminin altında uydu görüntü simgesi belirdi. gelen mesaja olumlu cevap verdim. sonra kamera çalıştı.Sonra conky tekrar çalıştırdım 32GB lık disk aktif halde. Çok şükür. Ne kadar teşekkür etsem az sizlere.

Şimdi bu problem nasıl çözüldü? Mantıklı ve teknik bir açıklama getiremem...Acaba şans mı rastgele mi diye bir deneme daha yaptım: Teleonun yazılımını bozdum kurcaladım. Sonra Cmd'den flasher ile "RX-51_2009SE_20.2010.36-2.002_PR_COMBINED_002_ARM.bin -f" i yükledim." ama "RX-51_2009SE_10.2010.13-2.VANILLA_PR_EMMC_MR0_ARM.bin -f -R" yine yüklenemedi. Telefon açıldığında kamera çalışmıyor disk görünmüyordu. Aynen yukardaki yönergleri uyguladım. Problem düzeldi. Telefon ilk aldığımdan daha güzel çalışıyor. şimdi bu problemi hangisi çözdü. X terminal Komutları mı? Conky mi yoksa gece yarılarına kadar yorulduğum gecenin 03:30 Melekleri mi? Sağolasınız!

oytun

oytun kullanıcısının resmi
Çevrimdışı
Topluluk Yöneticisi
Katıldı: 08/07/2010
Gönderiler:
Karma: 3092
Üstad MysD kardeşim!

Üstad MysD kardeşim! Heart

MeRTs

Çevrimdışı
Yeni Kullanıcı
Katıldı: 16/05/2011
Gönderiler:
Karma: 23
aynen öyle bana da navigasyon

aynen öyle bana da navigasyon konusunda çok yardımcı oldu buradan tekrar teşekkür edeyim Smile

MysD

MysD kullanıcısının resmi
Çevrimdışı
MeeGo Şövalyesi
Katıldı: 24/06/2010
Gönderiler:
Karma: 1003
Bir arkadaşımızda tekrardan

Bir arkadaşımızda tekrardan N900 üne kavuşturduk ne güzel bende sevindim çok Smile

- 32 GB hafızayı görmesini sağlayan işlem xterminal den girdiğin bu koddur

root
umount /home/user/MyDocs
fsck -a /dev/mmcblk0p1

Bu kodu daha önce "Oytun arkadaşımızda forumda vermişti bir arkadaşımızın sorunu için. Onada teşekkürler kod için. Grin

- Conky uygulamasını yüklemeni istememin sebebi tüm sistem hareketlerini görmek istemiştim "root alanının ne kadar kaldığını, 32 gb lık alanın bölünüp bölünmediğini" sorunu çözen bu uygulama değil yani.

Bir de bir önceki yorumumda bahsetmeyi unuttum, "daha önceleri servisinden bir kaç defa yazılım tamiratı denemeleri oldu, ama kimse beceremedi" diye bahsetmiştin ilk yorumunda, neredeki ve hangi servise verdiğini yazabilirmisin acaba ?

.
sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹıq ؛ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ ıʞuɐs

Aranel Surion

Aranel Surion kullanıcısının resmi
Çevrimdışı
Genel Yönetici
Katıldı: 26/02/2010
Gönderiler:
Karma: 2806
MysD'in verdiği komutun

MysD'in verdiği komutun (fsck) anlamı "filesystem check", dosya sisteminizi hatalara karşı kontrol edip düzelten bir araçtır, Windows'daki CHKDSK/SCANDISK gibi düşünebilirsiniz. Cihazınızın dosya sisteminde hasar oluşmuş olmalı.

/* Aranel Surion (1024/4096 – 30.05.2009 – 9C06C8AF) */

raaad

Çevrimdışı
Yeni Kullanıcı
Katıldı: 17/09/2011
Gönderiler:
Karma: 16
:)Emeği geçen özverili site

:)Emeği geçen özverili site ustalarına teşekkürler.
telefonu ilk aldığımda bir işlem yapılsa ardından resetleniyordu. Buna bir çare olsun diye Nokia Çare servisine verdim. İlgilenmek istemediler. "Türkiye'de N900 yazılım olarak desteklenmiyor" diye ilgilenmek istemediler. Israr ettim "Tamamen bozulmasını göze alıyorum,bir deneyiniz" dedim .telefon iki hafta serviste kaldı. Telefonu aldığımda bazen açılıyordu. açıldığında da kamera çalışmıyor 32GB lık diski görülmüyordu. Sonra araştırma yaptım.Bana Vodafon servisinde birini gösterdiler. yanına gittim. Çok özel cihazlarından ,bağlantı kablolarından bahsetti. problemi halledeceğini belirtti."Tamamen bozulmayı göze alarak yap" dedim. telefon bir buçuk ay kaldı serviste. Her hafta telefonla soruyordum. Yapabildin mi? diye...Sonuçta verdiğim gibi aldım. cihazda virüs var dedi, bilgisayarın tanımasına müsade etmiyor falan gibi laflar konuştu.bir süre sonra başka birine daha verdim. sim kartı takıp açmaya kalkışınca eskisi gibi sorunlu oldu.
Neresi burası?Kahramanmaraş....Sonunda iş başa düştü.internetten araştırıken "meegoturkiye " ile karşılaştım. Günlerce yönergelerinizle denemeler yaptım. Sonunda telefon çalıştı.

oytun

oytun kullanıcısının resmi
Çevrimdışı
Topluluk Yöneticisi
Katıldı: 08/07/2010
Gönderiler:
Karma: 3092
Aslında bizim de bir

Aslında bizim de bir noksanımız var bu noktada belkide siteyi pek iyi tanıtamıyoruz Frown
belki reklam yapacak paramız olmadığındandır ama son dönemde Nokia Türkiye ile yaptığımız işbirliğinin sonucunda tanılırlığımızın arttığı ortada.

- Nokia Türkiye'nin cihazla ilgilenmemesi normal, çünkü cihazı Türkiye'ye getirmedikleri gibi destek vermekde zorunda değiller. Tabii çözüm bulamamalarına bişey diyemiyorum, büyük ihtimalle Nokia Türkiye'de o güne kadar bizimle tanışmamış olacak ki, sizi bize yönlendirmemişleridir.

- Ben en çok bu maceranızda Vodafone'daki arkadaşı merak ettim doğrusu. Şuanda bu yazıyı okuyan birçok kullanıcımızda benimle aynı düşüncededir eminim ki Smile
Kişi resmi Vodafone çalışanıysa ayrı bir komedi sanırım. Neyse arkadaşa da fazla yüklenmeden sade de gelelim; Nokia N900 telefonunuz Maemo 5 işletim sistemine sahiptir. Bu işletim sistemi Linux tabanlı olmasında ötürü virüs tehdidinden epey uzaktır. Zaten Linux sistemler virüs tehdidinden uzaksa Maemo 5, epey uzaktır.

Bu yüzden bundan sonraki kullanımlarınızda da Nokia N900'ünüzle güvenle internete girebilir, kendinizi tehdit altında hissetmeyiniz.

Bundan Sonra:
Eğer telefonunuz eski haline döndüyse ne mutlu size. Uzun zamadır kullanamadığınızı tahmin ettiğim Nokia N900 cep bilgisayarınızı artık keşfedebilirsiniz. Bu sitede bulacağınız anlatımlar ve dökümanlarla Maemo 5 dünyasının zorlu yollarına gireceksiniz ama sonunda ulaşacağınız şeyler, emin olun sizi epey memnun edecektir.

Yeni Nokia N900 ile iyi yolculuklar...

Not: Sanırım çok gaz verdim arkadaşa, umarım "Genel Yardım" bölümü kendisinin başlıklarıyla dolmaz : )))))))))))))

sengun95

sengun95 kullanıcısının resmi
Çevrimdışı
Super Tux
Katıldı: 02/04/2010
Gönderiler:
Karma: 692
haha vodafone'daki adamla

haha Laugh vodafone'daki adamla tanışıp ona neyin ne olduğunu ben kendim uygulamalı olarak öğretmek isterim Laugh yada vodafone beni direk işe alsın. ayda 1000 liraya çalışırım Laugh

Köpeğe verilen bir kemik yardımseverlik değildir. Yardımseverlik, siz de köpek kadar açken onunla paylaşılan kemiktir.
Jack London

raaad

Çevrimdışı
Yeni Kullanıcı
Katıldı: 17/09/2011
Gönderiler:
Karma: 16
Hehehe! Siz gülmekte

Hehehe! Siz gülmekte haklsınız.
İnsanı acemilikten kurtaran meraktır.İş başa düşünce,ayak altına taş koyarak yükseğe uzanılır. Bu da benden acizane vecize olsun.

Telefonu çalıştırdık. Lakin bir program kurulunca telefon açılmaz oluyordu.Deneye deneye en son temiz bir Xp de "Formatlayip_PR1.3u_Yukle" veya "Sadece_PR1.3u_Yukle" yi kurar olduk. Veya Flasher ile "RX-51_2009SE_10.2010.19-1_PR_COMBINED_MR0_ARM"
ve
"RX-51_2009SE_20.2010.36-2.002_PR_COMBINED_002_ARM" yükler olduk.

fakat bir uygulama kurulsa telefon çalışmaz oluyordu.Deneye Deneye bir hal oldum.En son PR 1.3 ün benim telefona pek yaramadığı kanaatine vardım. Şimdi Pr 1.2 yi yükledim.İlk kurulumda hem açıldı hem fonksiyonları tamamen çalışır oldu. PR 1.3 ü yüklediğimde her zaman diski ve kamerası çalışmıyordu. Xterminal komutları ile düzeliyordu. Bazende düzelmiyordu. Ama bir program kurmaya kalkınca sil baştan yine yükle yine yükle...

Şimdi yeni kuruluma bir kaç uygulama yükleyeceğim bakalım ne olacak.

Sağolun arkadaşlar!

oytun

oytun kullanıcısının resmi
Çevrimdışı
Topluluk Yöneticisi
Katıldı: 08/07/2010
Gönderiler:
Karma: 3092
Uygulama yüklemeden önce

Uygulama yüklemeden önce lütfe forumda da anlatımı yapılan "Yeni Başlayanlar için Depolar" başlığına bir bakınız.

Şiddetletavsşye ederim, çünkü bazı -devel'da yer alan bazı uygulamalar henüz geliştirme aşamasındadır ve sisteminizi yeniden formatlamak zorunda bırakabilir.

raaad

Çevrimdışı
Yeni Kullanıcı
Katıldı: 17/09/2011
Gönderiler:
Karma: 16
Tavsiyeleriniz için teşekkür

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Çok uygulama kurmuyorum. Her defasında "Turkish Localization.1.0" 'ı kuruyorum. Yeniden başlayınca telefon açılmaz oluyor. Şimdi PR 1.2 yi kurdum. yine aynısını yaptı.Galiba bu "turkish" yaması yararlı değil. Neyse tavsiyelerinize uyacağım. Usandım çünkü denemelerden...Hayırlı Geceler!

Aranel Surion

Aranel Surion kullanıcısının resmi
Çevrimdışı
Genel Yönetici
Katıldı: 26/02/2010
Gönderiler:
Karma: 2806
Merhaba, Turkish

Merhaba,

Turkish Localization, MeeGo Türkiye bünyesinde benim tarafımdan yapılmış bir paket, sisteminizde herhangi bir zarara yol açacağını sanmıyorum, pek çok kişi kullanıyor halen o paketi.

/* Aranel Surion (1024/4096 – 30.05.2009 – 9C06C8AF) */